DOE Academy

Je Tent op orde in één Dag

Ontdek DOE Academy

<br

20% besparing op de kosten = realiseerbaar

Ontdek DOE Consultancy

<br

Benieuwd naar een ander geluid in de wereld van Lean? Boek mij als spreker en laat je verrassen.

Ontdek DOE Inspirational Speaker

Even voorstellen: ik ben Arno

Om maar meteen met de deur in huis te vallen:
ik ben anders dan de standaard trainer, in de wereld van LEAN en procesverbetering. Ik laat een ander, nieuw geluid horen. Geen dure rapporten, lange onderzoeken of overleggen, etc. Bij mij weet een organisatie meteen waar zij aan toe is. Maar laat ik mijzelf eerst even voorstellen:

Dankzij mijn jarenlange ervaring door met mijn ‘poten in de klei’ te hebben gestaan (oftewel op de productievloer actief te zijn geweest) heb ik zeer ruime ervaring, kennis en expertise opbouwt van diverse productieprocessen. O.a. in de rol van project-, proces-, en teamleider: het aansturen van mensen en processen. Dit heb ik aangevuld met studies zoals HBO bedrijfskunde, Lean Six Sigma Black Belt en andere trainingen zoals DISC en OBM.

Vanuit mijn rollen heb ik altijd een nauwe samenwerking gehad met management en directie. Hierdoor kan ik gemakkelijk managementtaal- en wensen vertalen naar de werkvloer. En vanuit de werkvloer naar het management. Zonder moeilijke, vage en omslachtige taal en op een begrijpelijke en simpele manier die iedereen in het team begrijpt. Ik zorg ervoor dat er vanaf de start verbinding is waardoor iedereen bereid is tot samenwerken.

Mijn specialiteit is daarom het levelen met de doelgroep waar ik op dat moment mee om de tafel zit en waarmee ik voor (de groep) sta in een training: iedereen zich gehoord en gezien laten voelen (dus niet met een powerpoint, alleen bij einde project ;-)). Vanuit daar gaan we bouwen: waar staan we nu, wat zijn de huidige resultaten? Wat moet er anders, waar willen we naar toe? Hoe gaan we dat doen? Wie en wat zijn er bij betrokken? Hoe gaan we dit in de praktijk uitvoeren en terugzien? Hoe houden we dit stand en wat levert dit op voor de organisatie? 

Het team komt zelf met oplossingen door hen vindingrijk en creatief te laten nadenken over de meest ideale situatie. Daarbij gebruiken we het door mij ontwikkelde zeer effectieve model 'Het Vizier'.

Omdat de oplossingen vanuit henzelf komen zorgen deze vanzelf voor procesverbetering, kwaliteitsverbetering en kostenbesparing. Wanneer er draagvlak is voor de aangedragen oplossingen (ook bij het management!) is de basis gelegd. Voor een echte duurzame verbetering én groei. Zowel bij de mensen die werken in de organisatie als de organisatie zelf.

Lijkt bovenstaande meer dan nuttig voor jouw organisatie? Kijk voor meer informatie op Doe Academy trainingen. Mocht er meer nodig zijn of mocht je nog meer impact willen: kijk op DOE Consultancy of DOE Inspirational Speaker. 

Tot gauw.

Arno Doornekamp